De verkiezingen voorbij

De gesprekken over een nieuwe coalitie zijn nog niet eens begonnen of er is ineens een bijdrage van “EenVandaag” die de voorstanders van een ander zorgstelsel gelijk lijken te gaan geven. Jammer alleen dat dit item, over zorghotels, niet een dag of tien eerder werd uitgezonden. Het had een leuke bijdrage aan de campagnes kunnen geven. Maar ja, de VVD was daar niet echt blij mee geweest denk ik zo. En de bijdrage is gemaakt door AVRO/Tros medewerkers. En ik denk zo dat die het consigne gekregen hebben om met uitzenden te wachten tot na de verkiezingen. ┬áDe op een na grootste verliezer had eigenlijk best een beetje bescheidener kunnen blijven. Maar dat zit niet echt in de aard van de beestjes die deze club vormen.

Ik ben heel benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Zoveel tegenstellingen in zoveel clubs van nagenoeg gelijke grootte. Wilders die nu al begint te klagen dat het ondemocratisch is om de PVV uit te sluiten. Voor zover ik me kan herinneren heeft hij nooit enige ambitie gehad om aan een coalitie deel te nemen en van een club met een programma van een A-4 tje kun je toch geen redelijke bijdrage in een discussie verwachten. Dat wist Wilders ook wel en heeft dus alle debatten gemeden. Was zelfs niet aan het campagne voeren. Dat begon pas na de carnaval. Toeval, of gewoon een keuze?