Ziekenhuizen failliet?

Even heb ik getwijfeld of ik toch wat politiek in mijn blog zou doen of toch maar niet. Je kunt natuurlijk altijd iets over Trump gaan doen. Die geeft voldoende aanleiding en er is stof genoeg te vinden. Maar het nieuws van vandaag trok me over de streep. Er zijn ziekenhuizen failliet verklaard in Nederland. Ziekenhuizen worden gesloten. Mensen die al 40 jaar in het ziekenhuis werken komen wellicht op straat te staan. Patiƫnten die alle vertrouwen hadden in hun zorg weten niet meer wat er nu gaat gebeuren. Hun ziekenhuis is failliet! Kan dat dan? Kan een ziekenhuis zomaar failliet gaan? Ja, kennelijk wel. De VVD in dit land is een fanatiek voorstander van privatisering. Alles moet uit handen van die betuttelende staat gehaald worden. Concurrentie is het toverwoord. En als je dan in de begroting bijna 2 miljard overhoud omdat een onzinnige maatregel gelukkig niet doorgaat. Dan stop je dat gewoon weer terug op de plaats waar je het eigenlijk bedoeld had. Bij het bedrijfsleven. Ongetwijfeld zijn er kleinere bedrijven die best wat kunnen gebruiken, maar de zorg is ons toch allen zeer na, nietwaar? En er zijn toch zaken die gewoon moeten gebeuren? Zorg bijvoorbeeld. Of moeten we ook dat overlaten aan het VVD credo dat iedereen maar voor zichzelf op moet komen. De zorg in handen van verzekeringsmaatschappijen is natuurlijk eigenlijk een volstrekte misser. Het wordt tijd dat VVD kiezers eens na gaan denken. slechts voor enkelen geldt dat een stem op die VVD ook goed is voor hen. Maar voor alle werknemers die VVD kiezen zou ik het advies willen geven. Kijk eens goed naar je eigen situatie. Wat heeft de VVD dan eigenlijk voor je gedaan? Meer loon? Betere arbeidsomstandigheden? Goedkopere zorg? Of ben je toevallig patiƫnt in het Slotervaart? Jammer dan. Deze regering geeft het geld dat ze hebben liever aan buitenlandse multinationals. Maar dat gaat gelukkig niet door.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Mijn Blog